Putenis turpināsies līdz naktij. Rīt Rīgā spēkā būs «puteņa biļetes»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, snigšana var turpināties līdz vakaram, naktī pārejot lietū, slapjā sniegā. Rīgas domes Satiksmes departaments vērš transportlīdzekļu vadītāju uzmanību, ka šādos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir ap nulle grādiem vai zemāka, uz brauktuvēm var veidoties satiksmei bīstamais «melnais ledus».

Rīgā pašlaik 34 ziemas tehnikas vienības veic ielu, tiltu un satiksmes pārvadu attīrīšanu no sniega un apstrādi ar pretslīdes materiāliem, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola. Braukšanas apstākļi Rīgas ielās ir izteikti lēnāki sniegputeņa dēļ.

Lai neapdraudētu savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, autovadītāji tiek aicināti pārbaudīt savus transporta līdzekļus, to tehnisko stāvokli un atbilstību ziemas apstākļiem. Autovadītājiem ieteicams ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Braukšanas apstākļi apgrūtināti lielākajā daļā Latvijas; sarežģītākā situācija galvaspilsētā

Braukšanas apstākļi trešdienas vakarā apgrūtināti teju visā Latvijā, liecina AS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) informācija.

«Šobrīd sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu lielākajā daļā valsts teritorijas. Brauciet uzmanīgi!» pauž LVC.

Informācija LVC mājaslapā liecina, ka apgrūtināti braukšanas apstākļi ir teju visā valstī, izņemot Kurzemes pusē, virzienā no Saldus uz Liepāju un no Desuciema līdz Ventspilij. Savukārt Rīgā braukšanas apstākļi ir stipri apgrūtināti.

Snigšanas dēļ autovadītāji rīt sabiedrisko transportu Rīgā varēs izmantot bez maksas

Saistībā ar meteorologu prognozēm rīt autovadītāji sabiedrisko transportu Rīgā varēs izmantot bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Šajā laikā par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiek uzskatīta vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība. Tā saucamā automašīnas tehniskā pase kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tā nav jārāda transportlīdzekļa vadītājam. Bezmaksas braukšana neattiecas uz mikroautobusu pārvadājumiem.

Šo iespēju var izmantot jebkura pilngadīga persona, autovadītāja apliecībai nav obligāti jābūt līdzi. Reģistrācijas apliecība apstiprinās, ka konkrētais transportlīdzeklis tajā brīdī neatrodas satiksmē, kas ir pašvaldības mērķis. Minētos braukšanas atvieglojumus pašvaldība ievieš, lai mazinātu satiksmes intensitāti stipras snigšanas laikā vai pēc tās, tādējādi atvieglojot ielu uzturēšanas tehnikas darbu.

      KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
      Uz augšu