Noslēdzoties februārim, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +10 grādiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Otrdien Latvijā, caur mākoņiem spīdot saulei, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +6..+10 grādiem, prognozē sinoptiķi. Jau ziņots, ka pēdējo reizi +10 grādu atzīme Latvijā tika sasniegta Otrajos Ziemassvētkos.

Dienvidu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu 8-13 metru sekundē. Vakarā Kurzemē gaidāms lietus. Arī Rīgā spīdēs dūmakaina saule, nokrišņi nav gaidāmi, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 11 metru sekundē un gaiss sasils līdz +9 grādiem. Laikapstākļus nosaka ciklona austrumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 747 dzīvsudraba staba milimetriem Kurzemē līdz 754 milimetriem Latgalē, tas turpina pazemināties.

Otrdienas rītā neliels mākoņu daudzums

Otrdienas rītā Latvijā ir neliels mākoņu daudzums, vienīgi valsts austrumos vēl saglabājas mākoņainas debesis, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nokrišņu nav. Daudzviet dūmaka. Pūš mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra visā valstī līdzīga - no +2 līdz nepilniem +5 grādiem.

Rīgā plāni mākoņi, pūš dienvidaustrumu vējš 5-9 metri sekundē, gaisa temperatūra +4..+5 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +0,6 grādiem Alūksnē līdz +6 grādiem Rucavā.

27.februāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +23 grādi Spānijā un Albānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -21 grāds Somijā un -23 grādi Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu