Ūdens līmeņa paaugstināšanās turpinās galvenokārt tikai Daugavā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēdējā diennaktī Daugavā turpinājās ūdens līmeņa paaugstināšanās, pārējās upēs ūdens līmenis pārsvarā pazeminājās vai nemainījās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Augsts ūdens līmenis ir Daugavā pie Zeļķu dzelzceļa tilta, kas atrodas starp Jēkabpili un Pļaviņām. Šeit jau ilgstoši applūdušas palienes un naktī uz svētdienu ūdens līmenis kāpis vēl par pusmetru, tomēr tas ir pusotru metru zem 2013.gada aprīlī sasniegtā plūdu rekorda.

Sestdien pie Jēkabpils, sākoties ledus iešanai, ūdens līmenis kāpa par metru, sasniedzot 5,5 metru atzīmi virs stacijas nulles punkta, bet vēlāk nedaudz pazeminājās.

Augšup pa upi, posmā līdz Baltkrievijas robežai, turpinājās pakāpeniska ūdens līmeņa celšanās.

Ogres lejtecē ūdens līmenis ir pazeminājies. Ventā un Lielupē ūdens līmenis lēnām krītas, Gaujā ir stabils, bet Aiviekstē vēl turpinās lēna līmeņa paaugstināšanās.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi prognozē, ka tuvākajās dienās Daugavā ūdens līmenis joprojām kāps un turpināsies ledus iešana. Ūdens līmenis var nedaudz celties arī Gaujā un vietām Lielupē, bet pārējās upēs pārsvarā gaidāma ūdens līmeņa pazemināšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu