Palu draudu Daugavā dēļ atbildīgie dienesti Daugavpils novadā gatavojas nemierīgai naktij

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Saistībā ar ūdens līmeņa paaugstināšanās draudiem Daugavā atbildīgie dienesti Daugavpils novadā gatavojas nemierīgai naktij, pastāstīja Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts.

Lai arī ledus sablīvējums Daugavā, Līksnas novadā, ir izkustējies un ūdens līmenis upē Daugavpils apkaimē dienas laikā ir nokrities par aptuveni vienu metru - no 6,7 metriem līdz 5,7 metriem, nopietni ledus sablīvējuma draudi upē pastāv lejpus Nīcgales. «Šī nakts var kļūt izšķiroša,» uzsvēra Aizbalts.

Daugavpils novadā pārplūstošās Daugavas ūdeņi šonakt no ārpasaules nošķīruši Ribaku ciemu, kurā dzīvo nedaudz vairāk kā desmit cilvēki.

Patlaban visi Daugavpils novadā applūstošo teritoriju tuvumā dzīvojošie cilvēki ir brīdināti par palu draudiem, bet visi atbildīgie dienesti vajadzības gadījumā ir gatavi rīkoties.

Straujo ūdens līmeņa celšanos Daugavā Daugavpils apkaimē, pēc Aizbalta teiktā, ir izraisījis ledus sastrēgums Daugavā lejpus Nīcgales.

Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektores vietnieks pauda cerību, ka tik augstu kā 2013.gadā, kad ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils bīstami pietuvojās astoņu metru atzīmei, sasniedzot 7,94 metrus, tomēr nepacelsies.

2013.gada palos Daugavpils novadā tika appludināti 40 kilometri pašvaldības ceļu, daļēji appludināti trīs valsts ceļi un citu īpašnieku ceļi, kā arī 953 hektāri lauksaimniecības zemes.

Applūda arī aptuveni 95% no 400 dārza mājiņām dārzkopības kooperatīvā «Ļubasti» Līksnas pagastā un 260 mājiņas Tabores pagasta dārzkopības sabiedrībā «Maļutki». Daugavpils novadā apdraudētajās teritorijās mītošajiem 148 iedzīvotājiem bija liegta piekļuve sauszemei.

Savukārt Daugavpilī applūda pļavas Kalkūnos un Nīderkūnos, ūdens bīstami pietuvojās dzīvojamajām mājām Grīvā, Muižas, Brjanskas un Zvaigžņu ielā un transporta kustībai tika slēgta Nometņu iela.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu