Palu situācija Daugavā Daugavpils apkaimē nav būtiski mainījusies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Palu situācija Daugavā Daugavpils apkaimē aizvadītajā naktī nav būtiski mainījusies, pastāstīja Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts.

Ūdens līmenis upē Daugavpilī šorīt bija 5,87 centimetri, kas ir par pieciem centimetriem mazāk nekā vakar vakarā. Ledus sablīvējumi upē lejpus Nīcgales joprojām nav izkustējušies, Daugavas ūdeņi turpina appludināt aizvien jaunas palienes.

«Pie pašreizējiem laika apstākļiem ūdens līmeņa svārstības Daugavā ir nelielas un upei pagaidām pietrūkst spēka izkustināt ledus kalnus aiz Nīcgales,» skaidroja Aizbalts.

Patlaban pārplūdušās Daugavas ūdeņi Daugavpils novadā no ārpasaules ir nošķīrusi Ribaku, Aizupes, Nīcgales un Piedaugavas ciemus, kuros kopā dzīvo divi ar pusi desmiti cilvēku, kā arī appludinājuši vairākus desmitus vasarnīcu dārzkopības kooperatīvos «Ļubasti» un «Maļutki».

Visi Daugavpils novadā applūstošo teritoriju tuvumā dzīvojošie cilvēki ir brīdināti par palu draudiem, bet visi atbildīgie dienesti vajadzības gadījumā ir gatavi rīkoties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu