Ūdens līmenis Daugavā krities, bet Pļaviņās tas pārsniedz kritisko robežu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Naktī uz sestdienu ūdens līmenis Daugavā Latvijas teritorijā pārsvarā ir nedaudz pazeminājies, tomēr Pļaviņās tas aizvien pārsniedz plūdu robežu, liecina jaunākie dati no Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC). Pussešos rītā ūdens līmenis Pļaviņu novērojumu stacijā bija 11,67 metri - par 13 centimetriem zemāks nekā vēlā piektdienas vakarā un 57 centimetrus virs kritiskās atzīmes. Līdz plkst.9.00 ūdens līmenis turpināja pazemināties par 2 centimetriem stundā.

Sestdienas rītā Daugavā pie Pļaviņām

turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās vidēji par diviem centimetriem stundā,

liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

No plkst.5 līdz 9 sestdienas rītā ūdens līmenis Pļaviņu novērojumu stacijā pazeminājās par astoņiem centimetriem, noslīdot līdz 11,6 metru atzīmei. Tas joprojām ir pusmetru virs plūdu robežas.

Visaugstākais ūdens līmenis Pļaviņās bija ap pusnakti, kad tas uz brīdi sasniedza 11,85 metrus virs novērojumu stacijas nulles atzīmes.

Arī citviet Daugavā pārsvarā turpinās lēns ūdens līmeņa kritums.

Joprojām spēkā LVĢMC brīdinājums par ļoti augstu ūdens līmeni Daugavā pie Pļaviņām.

Augšpus Pļaviņām - posmā no Zeļķu tilta līdz Daugavpilij - ūdens līmenis kopš piektdienas vakara pazeminājies par dažiem centimetriem, Jēkabpilī tas krities par 23 centimetriem, noslīdot līdz 6,13 metru atzīmei.

Savukārt Krāslavas novadā upes līmenis naktī bijis praktiski nemainīgs.

Salīdzinot ar šonedēļ sasniegto augstāko atzīmi, ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils ir pazeminājies par 130 centimetriem, Līksnas pagastā - par 105 centimetriem, pie Jersikas - par 40, Jēkabpilī - par 45, pie Zeļķu tilta - par 130 centimetriem.

Kā ziņots, LVĢMC Prognožu un klimata daļas vadītājs Andris Vīksna piektdien sacīja, ka arī nākamās nedēļas laikā ūdens līmenis Daugavā saglabāsies augsts, bet problēmām nevajadzētu būt.

Jau ziņots, ka Daugavpils apkārtnē atkušņa un palu dēļ ir applūduši un slēgti četri autoceļi.

Daugavpils novadā applūdis vietējais autoceļš Ilūkste-Rubanišķi-Daugavpils. Apbraukt to iespējams pa ceļu Ilūkste-Bebrene-Birži un ceļu Svente-Subate.

Jēkabpils novadā iepretim mājām «Arkliņi» 13,1.-13,2. km applūdis autoceļš Subate-Kaldabruņa-Riteniškas. Apbraukšana iespējama pa pašvaldības ceļu Ausmas-Baldone.

Ilūkstes novadā applūdis un slēgts satiksmei autoceļa Ilūkste-Pārceltuve posms Daugavas galā. Šo slēgto posmu nav iespējams apbraukt pa kādu citu ceļu.

Turpat Ilūkstes novadā applūdis autoceļa Bebrene-Zariņi-Dviete posms, ko var apbraukt pa autoceļu Ilūkste-Bebrene-Birži un pa autoceļu Jēkabpils-Dignāja-Ilūkste.

LVC norāda, ka saskaņā ar meteoroloģisko prognozi, šodien gaidāmi nelieli nokrišņi, no rīta vietām migla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu