Pļaviņās ūdens līmenis Daugavā lēnām pazeminās, Jēkabpilī - paaugstinās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Sestdienas pēcpusdienā Pļaviņās ūdens līmenis joprojām ir virs kritiskās atzīmes un turpina lēnām pazemināties, savukārt Jēkabpilī ūdens līmenis atkal nedaudz pacēlies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija. Pļaviņās joprojām applūdušas ir vairākas ēkas, tostarp Jauniešu iniciatīvu centra un mūzikas skolas ēkas.

Pļaviņās ūdens līmenis pazeminājies no 11,6 metriem deviņos rītā līdz 11,44 metriem divos pēcpusdienā, savukārt Jēkabpilī - paaugstinājies no 6,13 līdz 6,34 metriem virs novērojumu stacijas nulles punkta.

Applūdušo dzīvojamo ēku iemītnieki pārcēlušies pie draugiem vai paziņām, vai arī apmetušies ēku otrajos stāvos. Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde norādīja, ka ūdens ir pietuvojies vēl dažām mājām, jo arī ari atsevišķās pietekupītēs ir cēlies ūdens līmenis.

Pie Zeļķu tilta, kas atrodas starp Pļaviņām un Jēkabpili, ūdens līmenis turpina pakāpeniski pazemināties, arī Līvānu un Daugavpils novadā ūdens līmenis Daugavā lēnām pazeminās.

Hidrologi prognozē, ka tuvākajās stundās Pļaviņās turpināsies lēna ūdens atkāpšanās, bet Jēkabpilī tas vēl var pakāpeniski celties.

Jau ziņots, ka pēdējā diennaktī Baltkrievijas teritorijā ūdens līmenis Daugavā vietām kāpis, citviet pazeminājies par 13-33 centimetriem. Turpinās ledus iešana, no upes augšteces vairs nenāk lielas ledus un ūdens masas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu