Gerhards sola palīdzēt Pļaviņām novērst plūdu radītos zaudējumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere / LETA

Šodien vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards devās uz Pļaviņām, lai piedalītos Civilās aizsardzības komisijas ārkārtas sēdē un iepazinās ar situāciju plūdu skartajā pilsētā.

«Mēs apzināmies situācijas nopietnību. Plūdu problēma šajā pilsētā nav jauna, tāpēc ar gandarījumu konstatēju, ka vietējā pašvaldība kontrolē situāciju,» sēdes laikā teica ministrs un uzsvēra, ka gadījumā, ja būs nepieciešamība segt plūdu radītos zaudējumus, vērsīsimies Ministru kabinetā un pieprasīsim finansējumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Sēdes laikā atbildīgie dienesti ziņoja, ka nakts laikā Daugavā tika sasniegts šogad augstākais ūdens līmenis, taču situācija tiek kontrolēta un iedzīvotāju evakuācija nav nepieciešama.

Vizītes laikā ministrs aplūkoja vairākas plūdu skartās vietas Pļaviņās, kā arī pēc tam devās uz Jēkabpili, kur novērojama ūdens līmeņa celšanās Daugavā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu