Sestdienas vakarā Daugavā minimālas ūdens līmeņa svārstības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Sestdienas vakarā ūdens līmeņa izmaiņas Daugavā nepārsniedz pāris centimetru stundā, liecina dati no Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu stacijām.

Pļaviņās ūdens līmenis pazeminājās no 11,44 metriem plkst.14 līdz 11,38 metriem plkst.18, bet nākamās stundas laikā kāpa par vienu centimetru. Salīdzinot ar naktī sasniegto maksimumu, ūdens līmenis pazeminājies par 46 centimetriem, tas joprojām pārsniedz plūdu robežu.

Pie Zeļķu dzelzceļa tilta ūdens līmenis plkst.19 bija tikai vienu centimetru zemāks nekā plkst.14.

Jēkabpilī pēdējo piecu stundu laikā ūdens līmenis kāpis par astoņiem centimetriem, plkst.19 sasniedzot 6,42 metru atzīmi.

Daugavpils novada Līksnas pagastā ūdens līmenis piecās stundās pazeminājies par četriem centimetriem, Daugavpilī - par trim centimetriem. Arī Krāslavas novadā ūdens līmenis ir stabils.

Daugavā turpinās ledus iešana, bet no upes augšteces vairs nenāk lielas ledus un ūdens masas. Saglabājas liels ledus sastrēgums pie Pļaviņām, mazāks sastrēgums ir arī pie Sakas salas, lejpus Jēkabpils.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu