Izkustējies ledus sastrēgums lejpus Jēkabpils, iespējams ūdens līmeņa kāpums Pļaviņās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdienas pēcpusdienā izkustējies ledus sastrēgums Daugavā lejpus Jēkabpils, izraisot straujas ūdens līmeņa svārstības, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

(Papildināta ar jaunāko informāciju.)

Jēkabpilī ūdens līmenis kopš rīta pazeminājies par 60 centimetriem, pie Zeļķu dzelzceļa tilta ūdens līmenis pēdējā stundā kāpis par 80 centimetriem.

Pļaviņās plkst.15 ūdens līmenis Daugavā bija 10,65 metri - desmit centimetrus zemāks nekā piecos no rīta, - bet jau pēc pusstundas tas paaugstinājās līdz 10,87 metriem.

Tuvākajās stundās iespējams straujš ūdens līmeņa kāpums Daugavā pie Pļaviņām. Plūdu riska dēļ joprojām spēkā oranžais brīdinājums.

Plūdi Pļaviņās sākas, ūdens līmenim Daugavā pakāpjoties virs 11,1 metra atzīmes. Naktī no piektdienas uz sestdienas ūdens līmenis paaugstinājās līdz 11,85 metriem, applūdinot vairākas ēkas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu