Aktivizējas kūlas dedzinātāji; policija brīdina par kriminālatbildību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Iestājoties siltajam laikam, sāk aktivizēties kūlas dedzinātāji. Šādas neapdomīgas rīcības dēļ nereti nelaime skar ne tikai pašus dedzinātājus, bet arī citus apkārtējos iedzīvotājus, TVNET pastāstīja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldē.

Izceļoties ugunsgrēkam, var nodegt dzīvojamās mājas, saimniecības ēkas, izdegt lielas meža platības. Dedzinot kūlu, tiek apdraudēta pašu cilvēku, kā arī mājlopu dzīvība.

Policija lūdz iedzīvotājus nekavējoties ziņot par kūlas dedzinātājiem, zvanot pa tālruni 110 vai 112.

Policija atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu (LAPK) 179. panta 4. daļu par kūlas dedzināšanu piespriež naudas sodu fiziskajām personām no divsimt astoņdesmit līdz septiņsimt eiro.

Kriminālatbildība iestājās, ja, dedzinot kūlu, aizdegusies kāda ēka, kā rezultātā radīti lieli zaudējumi vai ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks.

Krimināllikuma 185.panta 2.daļa paredz, ka par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā, vai ja tā nodarījusi lielu materiālu zaudējumu, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Būsim apdomīgi, nededzināsim kūlu, aicina policija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu