Tūristi panikā: Bali salu satricina zemestrīce

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Indonēzijas kūrortu salu Bali trešdien satricināja zemestrīce ar 5,5 magnitūdu stiprumu, izraisot paniku iedzīvotājos un tūristos, bet vēl nav ziņots, ka šajā zemestrīcē būtu cietušie vai ka tā būtu nodarījusi postījumus.

ASV Ģeoloģiskais dienests ziņoja, ka 5,5 magnitūdu zemestrīces epicentrs atradās Bali dienvidaustrumos divus kilometrus no Bandžarpasekanas pilsētas, bet tās hipocentrs bija 118 kilometru dziļumā.

Indonēzijas Meteoroloģijas, klimatoloģijas un ģeofizikas aģentūra novērtēja zemestrīces stiprumu ar 6,4 magnitūdām, bet atzina, ka tā nerada cunami draudus, jo hipocentrs ir pārāk lielā dziļumā.

Aculiecinieki stāstīja, ka daudzi iedzīvotāji un tūristi skrējuši ārā no ēkām uz augstākām vietām, bet situācija normalizējusies pēc viņu saņemtām īsziņām, ka šī zemestrīce nevar izraisīt cunami.

Indonēzija atrodas tā sauktajā Klusā okeāna ugunslokā – tektonisko plātņu sadures vietā, kas nosaka seismisku un vulkānisku aktivitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu