Piektdiena būs saulaina, pūtīs brāzmains, dzestrs vējš; naktī -4 grādu sals

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

Piektdien Latvijā būs sauss un saulains laiks, gaidāmi daži gubu mākoņi, no kuriem valsts austrumos novirpuļos pa kādai sniegpārslai.

Ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekundē. Vējainākā diena būs Vidzemē, izņemot piekrasti, kā arī Zemgales austrumos un Latgalē.

Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs +3..+8 grādi.

Rīgā saglabāsies sauss un saulains laiks. Pūšot aukstam ziemeļu, ziemeļrietumu vējam, gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par +5 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona austrumu mala. Atmosfēras spiediens 766-769 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Jau ziņots, ka piektdienas pēcpusdienā gaisa relatīvais mitrums samazināsies līdz 25-45%, mitrāks gaiss būs tikai piekrastē. Sausā gaisa un vēja brāzmu dēļ pieaugs kūlas ugunsgrēku izplešanās risks.

Piektdienas rītā pārsvarā skaidrs laiks, vietām migla un sals līdz -4 grādiem

Piektdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir skaidras debesis, Latgalē - daļēji apmākušās, bez nokrišņiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vietām, galvenokārt valsts rietumu daļā, ir migla ar redzamību 200-500 metru. Pūš lēns vējš.

Gaisa temperatūra +2..-4 grādi, dzestrākais rīts Kurzemē un Vidzemē.

Galvaspilsētā skaidrs laiks, pūš neliels rietumu vējš, gaisa temperatūra aptuveni nulle grādu, lidostā «Rīga» -3 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +5 grādiem Ainažos un Ventspilī līdz pat +11,4 grādiem Rīgas centrā, un tā ir līdz šim augstākā šogad reģistrētā gaisa temperatūra Latvijā.

23.marta augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +27 grādi Albānijā, kā arī Bosnijā un Hercegovinā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -18 grādu Skandināvijas kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu