Tuvākajās dienās gaisa temperatūra būtiski nepaaugstināsies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Tuvākajās dienās gaisa temperatūra Latvijā būtiski nemainīsies, dažās naktīs valsts lielākajā daļā vēl gaidāms neliels sals, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Naktī uz sestdienu zema spiediena ieplakas ietekmē debesis no rietumiem aizklās mākoņi, sestdien gaidāms lietus un slapjš sniegs, valsts austrumos arī sniegs. Vietām iespējams apledojums, naktī Austrumlatvijā gaisa temperatūra noslīdēs līdz -5 grādiem.

Svētdien laiks kļūs saulaināks un gaiss iesils līdz +4..+9 grādiem.

Nākamās darba nedēļas sākumā laika apstākļus Latvijā noteiks plašs ciklons, līdz ar to ziemeļrietumu vējš lielā teritorijas daļā brāzmās sasniegs 15-19 metru sekundē, prognozē centrs. Tomēr ar ciklonu saistītās nokrišņu zonas galvenokārt atradīsies virs Krievijas un Latvijā laiks būs salīdzinoši sauss - vien dažviet, pārsvarā austrumos, iespējami nelieli nokrišņi.

Nedēļas vidū un otrajā pusē vējš pierims, nokrišņu daudzums nebūs liels. Gaisa temperatūra dienās paaugstināsies līdz aptuveni +3...+9 grādiem, bet

atsevišķās naktīs lielā teritorijas daļā vēl gaidāms neliels sals līdz -5 grādiem.

Manāma gaisa temperatūras paaugstināšanās iespējama nākamās nedēļas izskaņā.

Savukārt jaunākā «Global Forecast System» prognoze rāda, ka

jau trešdien gaisa temperatūra Latvijā var paaugstināties līdz +13 grādiem, marta pēdējā dienā - līdz +18 grādiem.

Brīžiem prognozēts lietus un brāzmains vējš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu