Marta vidus Latvijā bijis 2,4 grādus siltāks par normu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Marta otrās dekādes vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +2,1 grāds, kas ir 2,4 grādus virs normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Augstākā gaisa temperatūra bija +9,4 grādi 16.martā Daugavpilī, bet zemākā gaisa temperatūra bija -5,2 grādi 20.martā Ainažos.

Kopējais nokrišņu daudzums valstī sasniedza 10,1 milimetru, un tas ir 14% zem dekādes normas - 11,8 milimetriem. Visvairāk nokrišņu bija Rucavā - 21,3 milimetri, savukārt vismazāk nokrišņu reģistrēts Kalnciemā - tikai divi litri uz kvadrātmetru.

Stiprākās vēja brāzmas - 20 metru sekundē - tika novērotas 17.martā Ventspilī.

Marta otrās dekādes sākumā daļu Latvijas vēl klāja sniegs, kas bija sasnidzis galvenokārt 6. un 7.martā, kad Līvānu apkaimē izveidojās pat 30 centimetru bieza sniega sega.

Kā ziņots, mēneša pirmās dekādes vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +1,1 grāds jeb trīs grādus virs normas. Nokrišņu daudzums valstī vidēji bija 22 milimetri jeb divas trešdaļas virs daudzu gadu vidējā rādītāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu