Japānas tiesa ļauj atsākt divu kodolreaktoru darbību

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānas augstākā tiesa otrdien anulējusi rīkojumu, ar kuru tika apturēta divu kodolreaktoru darbība Japānas rietumos, vēsta vietējie mediji.

Tiesas lēmums ļauj Japānas atomelektrostaciju operatoram «Kansai Electric Power Co» no jauna iedarbināt Takahamas atomelektrostacijas (AES) trešo un ceturto reaktoru.

Takahamas AES atrodas pie Japāņu jūras 400 kilometrus uz rietumiem no Tokijas.

Otsu apgabala tiesa pagājušajā gadā nolēma, ka drošības apsvērumu dēļ «Kansai Electric Power Co» jāaptur šo divu reaktoru darbība, lai gan tie atbilda jaunajiem drošības standartiem.

Japānā no 42 darboties spējīgiem reaktoriem pašreiz darbojas tikai trīs.

Reaktori tika apturēti pēc 2011.gadā notikušās kodolkatastrofas.

2011.gada martā Japānu satricināja spēcīga zemestrīce, kurai sekoja katastrofāls cunami. Fukušimas atomelektrostacijā pēc zemestrīces pilnībā sabojājās dzesēšanas sistēmas, kas noveda pie kodolreaktoru serdeņu kušanas un radioaktīvo materiālu noplūdes vidē, izraisot pasaulē nopietnāko kodolkatastrofu kopš Černobiļas atomelektrostacijas sprādziena 1986.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu