Austrālijas austrumos turpina pieņemties spēkā plūdi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TRACEY NEARMY / AAP

Austrālijas austrumkrastā sestdien turpina pieņemties spēkā plūdi, kā rezultātā applūdušas veselas pilsētas un iedzīvotāji spiesti patverties uz ēku jumtiem. Plūdos gājušas bojā divas sievietes un vēl četri cilvēki pazuduši bez vēsts.

Spēcīgās lietavas un plūdi ir atskaņas no vētras «Debija», kas skāra Kvīnslendas štatu otrdien, radot elektrības pārrāvumus un nobloķējot ogļraktuvju darbu.

Kvīnslendas policija brīdināja, ka ūdens līmenis upēs turpina celties, apdraudot vairākas pilsētas. 80 000 iedzīvotāju lielā Rokhemptonas pilsēta gatavojas plūdiem, kādi nav pieredzēti gadsimtu, un varasiestādes aicina cilvēkus doties prom no zemākām vietām.

Varasiestādes devušas rīkojumu evakuēties desmitiem tūkstošiem no virknes pilsētu Kvīnslendas un Jaundienvidvelsas štatos, plūdiem virzoties uz dienvidiem.

Jaundienvidvelsas štatā, pārplūstot Vilsona upei, pilnībā applūdis 25 000 cilvēku apdzīvotās Lismoras centrs, ūdenim sniedzoties līdz ēku jumtiem. Iedzīvotāji evakuējušies un lauksaimnieki pārdzinuši savus lopus uz augstākām vietām.

Kvīnslendā evakuēti arī tūristi no salām pie Lielā Barjerrifa, kur «Debijas» spēks bija vislielākais.

Armija mobilizējusi 1300 karavīru satīrīšanas darbiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu