Vides inspektori Sausajā Daugavā darbībā pieķer malu zvejnieku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Valsts vides dienesta (VVD) inspektori šodien Sausajā Daugavā, Ķekavas novada Vimbukroga rajonā, aizturējuši malu zvejnieku, pastāstīja VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Gints Zemitāns.

Informāciju par iespējamu malu zvejnieku darbību šajā vietā vides pārvalde saņēma pirms divām nedēļām. VVD informācija liecināja, ka nelegālos tīklus «diezgan nekaunīgi, dienas laikā» lika liela cilvēku grupa. Turklāt inspektoriem nebija viegli izveidot slēpni, jo vieta esot ļoti atklāta, turklāt arī ienirt neesot iespējams, jo upe ir sekla.

Par spīti grūtībām šodien vides inspektori darbībā pieķēra kādu 47 gadus vecu vīrieti no Rāmavas. Vīrietis veica zveju ar zivju murdiņu, un, ieraugot inspektorus metās bēgt, tomēr neveiksmīgi. VVD inspektori vīrieša lomā konstatēja divas jau mirušas līdakas, par kurām malu zvejniekam būs jāmaksā zivju resursiem nodarītie zaudējumi - 145 eiro par katru zivi.

Tā kā inspektoru rīcībā bija arī video materiāls, kurā redzams, ka vīrietis izceļ tīklus, viņš atzinās noziegumā un atlikušos tīklus 80 metru garumā pats labprātīgi piekrita izcelt. Tāpat malu zvejnieks inspektoriem norādīja, ka nelikumīgo darbību nožēlojot un ar malu zvejniecību vairs nenodarbošoties.

Malu zvejniekam par nelikumīgu zveju tika konfiscēti zvejas rīki un tiks piemērots naudas sods no 280 līdz 700 eiro, kā arī sods par divām mirušajām līdakām - kopumā apmēram 1000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu