Ceturtdien būs mazāk mākoņu un kļūs nedaudz siltāk; naktī bijis -8 grādu sals

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Ceturtdien Latvijā būs mazāk mākoņu nekā iepriekšējās dienas, laiks būs sauss un visai saulains, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, pēcpusdienā Kurzemē tas brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +5..+9 grādiem.

Rīgā gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Pārsvarā saglabāsies lēns vējš, gaiss sasils līdz +8..+9 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona atzars. Tuvojoties ciklonam, dienā sāksies atmosfēras spiediena pazemināšanās; ceturtdienas rītā visā valstī spiediens ir 774-775 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Gaisam atdziestot līdz -8 grādiem, vietām pārspēts 20.aprīļa aukstuma rekords

Agrā ceturtdienas rītā daudzviet Kurzemē un Vidzemē, arī Rīgas apkaimē, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -6..-8 grādiem, līdz ar to vietām pārspēts 20.aprīļa aukstuma rekords, liecina meteoroloģiskā informācija.

Rekords labots arī starptautiskajā lidostā «Rīga», kur termometra stabiņš noslīdējis līdz -7 grādiem. Iepriekšējais galvaspilsētas aukstuma rekords bija -5,1 grāds 1944.gadā. Tomēr pilsētas centrā, kā ierasts, saglabājas siltāks laiks - gaiss atdzisis līdz -1..-3 grādiem.

Krietns sals valda visā piekrastē, tostarp Ainažos, Zvejniekciemā un Ventspils lidostā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -6 grādiem, Mērsragā - līdz pat -8 grādiem.

Siltākais rīts ir Latgalē, kur daudz mākoņu, - vietām reģionā nav kļuvis vēsāk par -2 grādiem.

Latvijas lielākajā daļā ir skaidras debesis vai neliels mākoņu daudzums, pūš lēns vējš un ir bezvējš.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija +3..+6 grādi, Rucavā +7 grādi.

19.aprīļa augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +31..+32 grādi Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -22 grādi augstākajos Alpu kalnos.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu