Valsts austrumos iespējams pērkona negaiss; no rīta vietām snidzis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Pirmdien daudzviet Latvijas centrālajā un austrumu daļā gaidāmi īslaicīgi nokrišņi - lietus, sniegs un krusa, prognozē sinoptiķi.

Valsts austrumos vietām iespējams arī pērkona negaiss. Savukārt vakarā Kurzemi no rietumiem sasniegs plaša lietus josla. Palaikam spīdēs saule.

Vējš lielākoties būs lēns. Gubu mākoņi vietām atnesīs ne tikai nokrišņus, bet arī lielas vēja brāzmas. Vakarā Kurzemē pastiprināsies dienvidu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +6..+10 grādu.

Rīgā pirmdien gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, saulainajos brīžos gaisa temperatūra tuvosies +10 grādu atzīmei.

Skandināvijas dienvidos pastiprinās ciklons. Atmosfēras spiediens Latvijā 756-758 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Pirmdienas rītā sals līdz -4 grādiem, vietām īslaicīgi līst un snieg

Agrā pirmdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no +2..+4 grādiem vietām piekrastē līdz -2..-4 grādiem valsts austrumu daļā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Vietām Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē ir īslaicīgi nokrišņi - galvenokārt lietus un sniegs. Debesis daļēji mākoņainas. Dominē lēns dienvidrietumu vējš.

Rīgā pārsvarā mākoņains laiks un lēns dienvidu vējš, gaisa temperatūra svārstās ap nulles atzīmi, bet naktī lidostā «Rīga» valdīja sals līdz -4 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija +6..+9 grādi.

23.aprīļa augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +30 grādu Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -21 grāds Norvēģijas un Krievijas galējos ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu