Lielu Somijas daļu aizvien klāj dziļš sniegs; izsludināts brīdinājums par sniegputeni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Arī Somijā pavasaris kavējas, lielu valsts daļu aizvien klāj dziļš sniegs, un sinoptiķi brīdina par nedēļas nogalē gaidāmo nākamo sniegputeni.

Saskaņā ar Somijas Meteoroloģijas institūta datiem visā valsts ziemeļu daļā, kā arī daudzviet Somijas vidienē saglabājas no 20 līdz 100 centimetriem dziļš sniegs, kalnos valsts ziemeļrietumos zemi vēl klāj pat 124 centimetrus augsta sniega kārta.

Daudzviet valstī spēcīgi sniga trešdien, 26.aprīlī, un Somijas sinoptiķi izsludinājuši oranžo brīdinājumu par nākamo sniegputeni, kas valsti no dienvidiem šķērsos sestdienas vakarā un svētdien.

Ciklons, kas atnesīs sniegu Somijai, vispirms šķērsos Baltijas valstis.

Saskaņā ar «Global Forecast System» prognozi arī maija pirmajā pusē Somijā vēl ne reizi vien snigs un naktīs gaisa temperatūra bieži vien būs zemāka par nulli.

Valsts galējos ziemeļos sniega sega dažkārt mēdz saglabāties līdz jūnijam, savukārt Somijas dienvidrietumos pēdējais sniegs parasti nokūst aprīļa pirmajā pusē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu