Gaidāma ļoti auksta nakts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Naktī uz pirmdienu, 1.maiju, gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā pazemināsies līdz -1..-6 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Nedaudz siltāka nakts būs pilsētu ielās, kā arī Latgalē, kur mākoņu un vēja dēļ gaiss neatdzisīs vairāk kā līdz -2..+3 grādiem.

Vietām iespējams jauns 1.maija aukstuma rekords, bet nav gaidāma nacionālā rekorda pārspēšana - 1935.gada 1.maijā bija sals līdz -7,5 grādiem.

Valsts lielākajā daļā gaidāmas skaidras debesis un bezvējš, atsevišķās vietās var veidoties migla un neliela sarma.

Svētku diena būs pārsvarā saulaina, bet valsts galējos austrumos - mākoņaina. Latgales austrumos gaidāms lietus, iespējams arī sniegs.

Dominējot lēnam līdz mērenam ziemeļaustrumu vējam, gaisa temperatūra pirmdienas pēcpusdienā paaugstināsies līdz +9..+13 grādiem, bet Latgales austrumos un dažviet piekrastē - līdz +4..+8 grādiem.

Rīgā maijs sāksies ar saulainu laiku. Naktī iestāsies bezvējš un gaisa temperatūra pilsētas centrā būs aptuveni nulle grādu, piepilsētā gaidāms sals līdz -5 grādiem. Dienā pūtīs mērens ziemeļu vējš un gaiss iesils līdz +11 grādiem, pie jūras - līdz +8 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu