Apkures sezona bijusi vēsāka nekā iepriekšējās trīs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Āra gaisa temperatūra 2016.-2017.gada apkures sezonā Latvijā bijusi nedaudz augstāka par normu, taču zemāka nekā iepriekšējās trijās apkures sezonās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Vidējā gaisa temperatūra no pērnā gada oktobra līdz šī gada aprīlim Latvijā bija +1,3 grādi jeb pusgrādu virs normas. Iepriekšējās trīs apkures sezonas bija par vienu līdz diviem grādiem siltākas. Pēdējā aukstā apkures sezona piedzīvota 2012.-2013.gadā, kad vidējā āra gaisa temperatūra bija -0,6 grādi.

Šajā apkures sezonā oktobris, novembris un aprīlis bija vēsāks par normu, savukārt decembrī, janvārī, februārī un martā gaisa temperatūra bija augstāka nekā ierasts. Lielākā gaisa temperatūras anomālija novērota decembrī - trīs grādi virs 1981.-2010.gada vidējā rādītāja.

Vēsā laika dēļ apkures sezona vēl turpinās un var izrādīties viena no garākajām vēsturē. Pēc dažām siltākām dienām maija sākumā sinoptiķi atkal prognozē vēsumu, visās tuvākajās naktīs gaidāmas salnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu