Aprīlī Latvijas upes bijušas ūdenīgākas nekā parasti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Ūdens daudzums Latvijas lielajās upēs aprīlī bija virs normas, līdz ar to hidroelektrostacijās varēja saražot vairāk elektrības nekā citos gados, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Daugavas ūdenīgums bija 67%, Aiviekstes 70%, Gaujas 63%, Lielupes 32% un Ventas 25% no normas. Vidējā ūdens pietece Pļaviņu HES aprīlī bija 1291 kubikmetrs sekundē, maksimālā pietece - 1551 kubikmetrs sekundē - novērota 1.aprīlī, bet minimālā pietece - 1149 kubikmetri sekundē - reģistrēta 23.aprīlī.

Nokrišņu daudzums visos Latvijas upju baseinos aprīlī bija virs normas, īpaši daudz nokrišņu fiksēts Daugavas, Aiviekstes un Gaujas baseinā.

Kopējais nokrišņu daudzums aprīlī Daugavas baseinā Latvijas teritorijā bija 195%, Aiviekstes baseinā 187%, Gaujas baseinā 211%, Lielupes baseinā 113% un Ventas baseinā 143% no daudzu gadu vidējā rādītāja.

Mēneša vidējā ūdens temperatūra bija no +5..+6 grādiem Vidzemes un Latgales upēs līdz +6..+8 grādiem Zemgales un Kurzemes upēs. Siltākais ūdens bija otrās dekādes sākumā, pēc 15.aprīļa vēsā laika ietekmē ūdens atkal kļuva nedaudz vēsāks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu