Kurzemē snieg, Vidzemē sals līdz -4 grādiem; diena būs auksta, rietumos turpinās snigt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Agrā otrdienas rītā daudzviet Kurzemē snieg, vietām snieg stipri un izveidojusies sniega kārta. Īsi pēc pieciem rītā arī Ventspilī pamatīgi sniga un zāle bija balta, liecina meteoroloģiskā informācija.

Tiešsaistes kamerās redzams, ka vietām Kurzemē uzsnigusi vairākus centimetrus bieza sniega kārta. Tostarp sniegs pārklājis tukšo jūras ērgļa ligzdu Durbes novadā, zem sniega ir arī zivjērglis, kas turpina perēt olas. Meteoroloģiskā radara dati liecina, ka Ziemeļkurzemē dažviet snieg ļoti stipri.

Gaisa temperatūra Latvijā +1..-4 grādi, piekrastē vietām +2..+3 grādi. Lielākais aukstums reģistrēts Vidzemē, tostarp -4,6 grādi Vangažu apkaimē. Sals skāris praktiski visu Vidzemi un Latgali, kā arī lielu daļu Zemgales. Pūš lēns līdz mērens ziemeļu vējš.

Rīgā gaisa temperatūra saullēktā +1..+2 grādi, piepilsētā līdz -3 grādiem, tostarp lidostā «Rīga» -2 grādi. Tas ir galvaspilsētas 9.maija aukstuma rekords; -2 grādi bija arī 1939.gadā.

Diena būs auksta, galvenokārt valsts rietumu daļā turpinās snigt

Otrdien Latvijā starp mākoņiem spīdēs saule, maksimālā gaisa temperatūra būs tikai +4..+9 grādi.

Dienas gaitā daudzviet valstī gaidāms īslaicīgs sniegs, iespējama arī krusa, tomēr spēcīga snigšana prognozēta tikai Kurzemē un Zemgales rietumos.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš, vietām piekrastes novados un valsts austrumos gaidāmas brāzmas līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā nav gaidāmi ievērojami nokrišņi, lēnu vēju nomainīs mēreni stiprs ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, gaiss iesils līdz +7 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklona rietumu mala. Atmosfēras spiediens 756-759 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien valsts lielākajā daļā bija +7..+10 grādu.

8.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +33 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -11 grādu vietām Skandināvijā un Alpos, kā arī -17 grādu Vorkutā, Krievijā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu