«Pazudusi» pludmale atgriežas pēc vairāk nekā 30 gadu prombūtnes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pludmale Mejo grāfistē Īrijas rietumos, kas «pazuda» pirms vairāk nekā 30 gadiem, šonedēļ «atgriezusies» savā iepriekšējā vietā.

Akilas salas pludmali 1984. gadā aizskaloja spēcīgās vētras, kas plosījās apgabalā, ziņo BBC. Taču šā gada aprīlī simtiem tūkstošu tonnu smilšu tika izmestas atpakaļ krastā tā dēvētā viļņa-slepkavas laikā, atdodot piekrastes līnijai tās iepriekšējo veidolu, raksta BBC.

Ik gadu šo salu apmeklē tūkstošiem tūristu, un 300 metru garas pludmales «parādīšanās» ir papildu prieks gan vietējiem, gan tūristiem.

Emets Kalagans no Akilas Tūrisma biroja atklāj medijiem, ka salas iedzīvotāji ir sajūsmā: «Cilvēki vienmēr dalījās savos atmiņu stāstos, kā viņi šajā pludmalē bērnībā atpūtušies, un nu varēs to darīt atkal kopā ar saviem bērniem. Mums jau ir pieci zilie karogi, un cerams, ka iegūsim arī sesto, ja pludmali saglabāsim.»

Foto: Google Maps

Sauthemptonas Universitātes profesors Ivans Heighs pludmales «atdzimšanu» skaidro divējādi: «To varētu būt izraisījušas izmaiņas nogulšņu apmaiņā tālāk no krasta, kas atnesa jaunas nogulsnes uz pludmali. Tāpat tas varētu būt noticis vides apstākļu izmaiņu rezultātā, proti, viļņu vai plūdmaiņu izmaiņu dēļ.»

Tūrisma biroja pārstāvji un vietējie cer, ka jaunā pludmale paliks vismaz uz vasaras periodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu