12.maijs. Atkal pārspēti visas valsts aukstuma rekordi; diena būs saulaina

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Gaisa temperatūrai Latvijas lielākajā daļā noslīdot vairākus grādus zem nulles, naktī uz piektdienu 11 novērojumu stacijās pārspēts 12.maija aukstuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Mērsragā gaisa temperatūra pazeminājās līdz -5,1 grādam, un tas ir jauns 12.maija nacionālais aukstuma rekords; iepriekšējais bija -4,7 grādi 1999.gadā Zosēnos.

Dobelē, termometra stabiņam noslīdot līdz -1,9 grādiem, un Daugavpilī, kur sals sasniedza -4,5 grādus, labots ne tikai 12.maija, bet arī mēneša otrās dekādes minimālās gaisa temperatūras rekords.

12.maija rekords pārspēts arī Jelgavā, Bauskā, Skrīveros, Jēkabpilī, Rēzeknē, Zosēnos, Zvejniekciemā un Ainažos.

Starptautiskajā lidostā «Rīga» sals sasniedza -4 grādus, kas ir jauns galvaspilsētas rekords 12.maijā, pārspējot tālajā 1927.gadā reģistrētos -2,5 grādus.

Ceļu meteostacijās zemākā gaisa temperatūra, līdzīgi kā iepriekšējās naktīs, konstatēta pie A2 šosejas starp Garkalni un Vangažiem, kur bija -6,1 grāds.

Mazliet virs nulles gaisa temperatūra naktī uz piektdienu saglabājās tikai vietām Kurzemē un daļā Rīgas.

Kā ziņots, arī 10. un 11.maijā tika pārspēts visas Latvijas aukstuma rekords. Turpmākajās diennaktīs gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies.

Piektdienas priekšpusdienā Latvijā ir sauss un saulains laiks, valsts lielākajā daļā skaidras debesis. Gaisa temperatūra pēc deviņiem rītā pakāpusies līdz +5..+8 grādiem.

Piektdiena būs pārsvarā saulaina un nedaudz siltāka

Piektdien Latvijā gaidāms sauss un pārsvarā saulains laiks, gaisa temperatūra pakāpsies par dažiem grādiem augstāk nekā iepriekšējās dienās.

Pūtīs lēns vējš, Rīgas līča piekrastē iegriezīsies mērena jūras brīze.

Gaiss iesils līdz +9..+14 grādiem, par grādu vēsāk būs vietām Rīgas līča piekrastē.

Galvaspilsētā gaidāma saulaina diena, lēnu vēju nomainīs mērens ziemeļu vējš, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +11 grādiem.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals, atmosfēras spiediens visā valstī 761-762 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu