Latvijas Dabas muzejā atklās 500 kaktusu sugām veltītu izstādi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Latvijas Dabas muzejā 24.maijā plkst.11 atklās Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrības un Latvijas Universitātes Botānisko dārza izstādi «Kaktusi un citi sukulenti», informēja muzeja komunikācijas nodaļas pārstāve Ināra Cukura.

Viņa sacīja, ka izstādē būs eksponēti ap 500 dažādu sugu kaktusi un citi sukulenti. Tajā varēs aplūkot arī pusdienziežu dzimtas sukulentus, tautā sauktus par «dzīvajiem akmeņiem», kas aug Dienvidāfrikā, kā arī kaudeksu sukulentus.

Šogad īpaša uzmanība veltīta Meksikas kaktusiem «Turbinicarpus». Šie nelielie lodveida kaktusi, kuru diametrs ir 1-5 cm, ir ļoti populāri audzētāju vidū, jo no tiem var izveidot kolekcijas uz maza laukuma virsmām, teica Cukura.

Izstādes laikā apmeklētāji, konsultējoties ar speciālistiem, varēs iegūt informāciju par dažādu sukulentu iegādi, audzēšanu un pārstādīšanu. 27.maijā, plkst.12 notiks paraugdemonstrējumi kaktusu pārstādīšanā, kā arī konsultācijas to audzēšanā.

Izstāde Latvijas Dabas muzejā būs aplūkojama līdz 28.maijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu