No svētdienas kļūs vēsāks, nākamnedēļ brīžiem gaidāms lietus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Piektdien un sestdien Latvijā gaidāms īsti vasarīgs laiks - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +23..+28 grādiem. No svētdienas siltums mazināsies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Centrs izplatījis brīdinājumu, ka piektdien un sestdien Latvijas dienvidu daļā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27..+28 grādiem.

Arī karstajās dienās vēsāks laiks saglabāsies piekrastē, kur gaisa temperatūra vietām nebūs augstāka par +18..+22 grādiem. Naktīs visā valstī gaisa temperatūra nav gaidāma zemāka par +8...+13 grādiem. Sestdien vājināsies anticiklona ietekme un līdz ar to būs vairāk mākoņu, pēcpusdienā austrumu novados lokāli gaidāmas pērkona lietusgāzes.

Svētdien un nākamās nedēļas sākumā siltums mazināsies, pārsvarā saglabāsies sauss laiks - vien atsevišķos novados gaidāms neliels īslaicīgs lietus. Naktīs gaisa temperatūra gaidāma vidēji +5..+10 grādu robežās, bet dienas laikā gaiss iesils līdz +15..+21 grādam.

Nākamās nedēļas vidū un otrajā pusē laika apstākļus mūsu reģionā vairāk sāks noteikt ciklonu darbība. To ietekmē palielināsies mākoņu daudzums un visā teritorijā gaidāmi nokrišņi, vietām līs pat ilgstoši, un laiks kļūs nedaudz vēsāks. Termometra stabiņš nākamās darba nedēļas beigās nepārsniegs +13..+18 grādu atzīmi, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Savukārt ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodeļa «Global Forecast System» aprēķini rāda vairākus varbūtējos scenārijus nākamās nedēļas otrajā pusē, tostarp iespējams silts laiks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu