Gaidāma saulaina diena, valsts austrumos iesākumā uzlīs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmdien Latvijā būs pārsvarā skaidras debesis, dienas pirmajā pusē valsts austrumos gaidāms mākoņains laiks un īslaicīgs lietus. Krievijas pierobežā mākoņi izklīdīs tikai vēlā pēcpusdienā.

Nedaudz pastiprināsies rietumu, ziemeļrietumu vējš - valsts rietumu un centrālajā daļā brāzmās līdz 12 metriem sekundē.

Gaiss iesils līdz +17..+22 grādiem, pretvēja piekrastē - līdz +13..+15 grādiem.

Rīgā dienā gaidāmas skaidras debesis un mērens ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra būs +19 grādu, nedaudz vēsāks pilsētas ziemeļos.

Latvijas tuvumā nav ne izteiktu ciklonu, ne anticiklonu. Atmosfēras spiediens gandrīz nemainīgs - 762-764 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Pirmdienas rīts daudzviet mākoņains

Pirmdienas rītā Latviju no rietumiem turpina šķērsot atmosfēras fronte, tādēļ valsts lielākajā daļā ir mākoņainas debesis, liecina meteoroloģiskā informācija.

Kurzemē laiks skaidrojas, bet Krievijas pierobežā vēl nav ieradušies mākoņi. Vietām, galvenokārt Vidzemē, nedaudz īslaicīgi līst. Galvenokārt pūš lēns rietumu vējš.

Gaisa temperatūra sāk paaugstināties; minimālā gaisa temperatūra naktī bija +2..+7 grādi valsts austrumos un +7..+12 grādu pārējā valstī.

Rīgā mākoņains laiks, lēns rietumu vējš, gaisa temperatūra +13 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija +18..+23 grādi, Kurzemes rietumkrastā +13..+16 grādu.

21.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +30..+32 grādi Portugālē, Spānijā un Grieķijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -3..-6 grādi vietām ziemeļvalstīs, Krievijā un augstākajos kalnos Eiropas centrālajā un dienvidaustrumu daļā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu