Trešdien Austrumlatvijā pērkona lietusgāzes; naktī bijuši tikai +2 grādi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Trešdien Latvijā būs daļēji mākoņains laiks un daudzviet, sevišķi valsts austrumu pusē, īslaicīgi līs, prognozē sinoptiķi.

Vietām Vidzemē, Latgalē un Zemgales austrumos gaidāmas pērkona lietusgāzes, lokāli iespējama arī krusa un vēja brāzmas. Valdošais būs lēns ziemeļrietumu vējš.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +12..+18 grādiem.

Rīgā iespējams neliels īslaicīgs lietus, mākoņu kļūs mazāk. Vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un pūtīs lēni līdz mēreni, gaiss iesils līdz +16 grādiem, pilsētas ziemeļos - līdz +14 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 758-760 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Gaisa temperatūra dažviet noslīdējusi līdz +2 grādiem, vietām lietus un migla

Trešdienas saullēktā gaisa temperatūra Latvijā pazeminājās līdz +2..+9 grādiem, zemākā temperatūra reģistrēta Mērsraga, Siguldas un Vecpiebalgas apkaimē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis mākoņainas, brīžiem skaidrojas. Rīta agrumā vietām migla. Vietām - lielākoties Vidzemē - līst. Vēja tikpat kā nav.

Rīgā pārsvarā mākoņains laiks, pilsētas tuvumā ir lietus mākoņi. Bezvējš. Gaisa temperatūra ap +10 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija no +12..+13 grādiem vietām piekrastē līdz +20..+21 grādam Latgalē.

23.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +37 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -4 grādi Somijā un Zviedrijas ziemeļos, kā arī -8 grādi Vorkutā, Krievijā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu