Gaujas Nacionālajā parkā ūdens tūristu apmetne pie Cēsīm izmantota par atkritumu izgāztuvi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aculiecinieks

Gaujas Nacionālajā parkā ūdens tūrisma apmetnē «Jāņarāmis» pie Cēsīm izmestas nevajadzīgās lietas - veci apavi, drēbes un citas nolietotas mantas, informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļas vadītāja Elīna Ezeriņa.

Atkritumu bija tik daudz, ka ar tiem aizkrauta gandrīz visa nojume, kas paredzēta laivotāju patvērumam, tādējādi radot nepatīkamas izjūtas atpūtniekiem.

Ezeriņa uzsvēra, ka DAP ik gadu atkritumu savākšanai un izvešanai no īpaši aizsargājamām teritorijām visā Latvijā tērē vairāk nekā 15 000 eiro, un šādos gadījumos tiek nelietderīgi izmantoti līdzekļi, kas var tikt ieguldīti daudz būtiskākos biotopu atjaunošanas darbos.

Foto: Aculiecinieks

Gaujas Nacionālajā parkā apmeklētāju ērtībām ir izveidotas ūdens tūristu un autotūristu apmetnes, kurās bez maksas var apmesties, atpūsties, kurināt ugunskurus īpaši iekārtotās vietās. Ezeriņa teica, apmetni «Jāņarāmis» ir iecienījuši ne vien ūdens tūristi, bet arī Cēsu pilsētas un tās apkārtnes iedzīvotāji.

Par dabā atstātajiem atkritumiem iedzīvotāji var ziņot mobilā lietotnē «Vides SOS».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu