Rīgā privātmāju iedzīvotājiem būs iespēja bez maksas atbrīvoties no zaļajiem atkritumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook.com/Jānis Pērle

Rīgā no 26.maija līdz 2.jūnijam privātmāju iedzīvotājiem būs iespēja bez maksas atbrīvoties no zaļajiem atkritumiem, informēja Rīgas domē.

Rīgā norisināsies eksperimentāla «Zaļās masas» savākšanas akcija, kuras laikā vairākos pilsētas privātmāju rajonos tiks novietoti lielie konteineri zaļajiem atkritumiem, kuros Rīgas privātmāju iedzīvotāji bez maksas varēs atbrīvoties no zaļajiem jeb dārza atkritumiem. Akciju rīko vides pakalpojumu uzņēmums «Clean R» sadarbībā ar Rīgas domes Mājokļu un vides komiteju un Rīgas Austrumu izpilddirekciju.

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR) norādījis, ka Rīgas privātmāju iedzīvotājiem rūpes sagādā tā dēvētie «zaļie» atkritumi - lapas, zāle, zari, koki, augi un citi, kas rodas sakopjot dārzu un privātmāju teritorijas. Rīgā šos atkritumus nedrīkst dedzināt, kā arī tos nedrīkst mest sadzīves atkritumu konteineros. Īpaši šī problēma aktualizējas tradicionālajos dārzu sakopšanas mēnešos pavasarī un rudenī. Šī akcija iecerēta kā eksperiments, vai Rīgas privātmāju iedzīvotājiem ir saistoša un noderīga šāda iespēja. Ja iedzīvotāju atsaucība akcijā būs augsta, tiks rosināts šo aktivitāti iekļaut ikgadējā Spodrības mēnesī.

Pilsētā novietotie konteineri būs marķēti ar «Clean R» logo un uz tiem būs uzraksti «Zaļā masa». Uzņēmums regulāri izvedīs un sakops apkārtni ap tiem.

«Clean R» uzsver, ka zaļie atkritumi ir koku lapas, zāle, zari, augļu koku un krūmu atgriezumi, dārzeņu atkritumi. Iedzīvotāji tiek aicināti konteineros nemest sadzīves atkritumus un citus neatbilstošus atkritumus, kā arī ievērot sanitārās normas konteineriem pieguļošajā teritorijā, un nemest atkritumus uz zemes.

Konteineri atradīsies Ķengaragā, Kvadrāta ielā pie krustojuma ar Maskavas ielu, un Pļavniekos, Gaismas ielā starp Stopiņu ielas 52A un Gaismas ielas 30 un 31 namiem.

Iedzīvotāji aicināti ziņot par pilnajiem konteineriem, zvanot uz uzņēmuma klientu centru pa tālruni 67 111 001. Ņemot vērā lielo izvedamo atkritumu apjomu, iedzīvotāji aicināti būt saprotoši ja konteineri netiek izvesti tajā pašā dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu