VAAD brīdina par lielu ābeļu kraupja izplatības risku dažviet Zemgalē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD) brīdina augļkopjus par lielu ābeļu kraupja izplatības risku šodien un rīt dažviet Zemgalē, informēja VAAD.

VAAD vēlas pievērst augļkopju uzmanību Latvijas Augu Aizsardzības pētniecības centra brīdinājumam par ābeļu kraupja askusporu izlidošanas gaitu.

Saskaņā ar prognozēm, stipras infekcijas risks šodien sāksies Viesītes novadā, kā arī šodien stipra infekcija sagaidāma Saldus novadā. Pieaugošs ābeļu kraupja infekcijas risks pastāv Bauskas, Tukuma un Viļakas novados, kas tas vēl vairāk pastiprināsies rīt. Tāpat pieaugošs infekcijas risks šodien sagaidāms arī Beverīnas novadā.

Latvijas Augu Aizsardzības pētniecības centra brīdinājumi liecina, ka nenozīmīgs infekcijas risks šodien paredzams Talsu novadā. Neliels infekcijas risks šodien pastāv arī Dobeles novadā.

Nākamā nozīmīgā infekcija šodien paredzama Vidzemē, konkrēti - Siguldas novadā.

VAAD atgādina, ka ābeļu un bumbieru attīstības stadijas var atrast sadaļā «Kultūraugu fenoloģija». Papildus informāciju par ābeļu kraupja bioloģiju un ierobežošanas pasākumiem var atrast VAAD kaitīgo organismu datu bāzē, kā arī sēkleņkoku (ābeļu un bumbieru) integrētās augu aizsardzības kultūrspecifiskajās vadlīnijās.

VAAD nodrošina valsts fitosanitāro drošību, veicot efektīvus uzraudzības pasākumus, lai valsti pasargātu no bīstamām augu slimībām un kaitēkļiem, un nodrošina augu un augu produktu eksportu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu