Zibens spēriena dēļ Viļņā pārtraukta Seima sēde un traucēta luksoforu darbība

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 15min.lt/Scanpix

Zibens spēriena izraisītu elektroapgādes traucējumu dēļ Viļņā ceturtdien nācies atcelt Lietuvas Seima vakara sēdi un pilsētas centrā uz laiku bijusi traucēta luksoforu darbība, raksta biznesa ziņu laikraksts «Verslo žinios».

Kā pastāstījis Lietuvas sadales operatora «Energijos skirstymo operatorius» (ESO) pārstāvis Martīns Burba, īslaicīgs, dažas sekundes ilgs sprieguma kritums elektropārvades tīklu operatora «Litgrid» tīklā bijis jūtams lielākajā daļā galvaspilsētas.

Plkst.16 uzņēmums saņēmis informāciju par elektrības padeves traucējumiem no parlamenta ēkas. Elektrība vispirms pazudusi dažās Seima telpās, vēl pēc aptuveni 15 minūtēm arī plenārsēžu zālē, bet viens no deputātiem, kurš pārvietojas ratiņkrēslā, nav varējis nokļūt otrajā stāvā, kur atrodas zāle. Elektrība parādījusies apmēram pēc pusstundas, tomēr nolemts pasludināt sēdes beigas.

Visā Viļņā uz neilgu brīdi bijusi traucēta arī luksoforu sistēmas darbība, paziņojis Viļņas pašvaldības satiksmes uzņēmums «Susisiekimo paslaugos». Lielākā daļa luksoforu pēc elektroenerģijas padeves atsākšanās ieslēgušies paši, dažos krustojumos to ieslēgšanai tomēr nācies nosūtīt avārijas brigādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu