Piektdiena būs patīkami silta, veidosies daži lietus mākoņi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Piektdien Latvijā saule gaisu sasildīs līdz +22..+24 grādiem, vien daļā piekrastes gaisa temperatūra nepakāpsies virs +20 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Lielākoties gaidāms saulains laiks, pēcpusdienā un vakarā dažviet - galvenokārt valsts rietumu daļā - izaugs lietus mākoņi. Pūtīs lēns vējš.

Rīgā gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Pūtīs lēns dienvidaustrumu vējš un gaiss sasils līdz +24 grādiem; pie jūras parādīsies brīze un gaisa temperatūra būs nedaudz zemāka.

No rietumiem Latviju sasniedz zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens lēnām krīt; piektdienas rītā visā valstī tas ir 759-760 dzīvsudraba staba milimetru jūras līmenī.

Saglabājas augsta saules ultravioletā radiācija, visvairāk jāuzmanās laikā no plkst.12 līdz 15.

Gaisa temperatūra dažviet noslīdējusi līdz +4 grādiem; Kurzemē vietām migla

Piektdienas saullēktā gaisa temperatūra Latvijā bija +4..+8 grādi, bet vietām pilsētās un daļā Kurzemes nakts gaitā nekļuva vēsāks par +9..+11 grādiem. Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Latgales austrumos, tostarp +3,5 grādi Kārsavas apkaimē, liecina dati no uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra.

Naktī vietām sabiezēja migla, plašāko teritoriju tā ieskāva Kurzemē, kur redzamība dažviet saruka līdz 100 metriem. No rīta migla izklīst, daļā Kurzemes apmācies laiks, pārējā valstī spīd saule.

Pūš lēns vējš un ir bezvējš. Gaisa temperatūra paaugstinās, un jau deviņos rītā tā daudzviet sasniegs +18 grādu.

Rīgā gaisa temperatūra saullēktā bija pazeminājusies līdz +6 grādiem vietām piepilsētā un +11..+12 grādiem pilsētas centrālajā un ziemeļu daļā. Laiks saulains, vēja tikpat kā nav.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +20..+23 grādi, vienīgi Vidzemes piekrastē un Kurzemes rietumu piekrastē +17..+19 grādu.

15.jūnija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +42 grādi Spānijā. Portugālē un Francijas dienvidos gaiss sakarsa līdz +38 grādiem. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu aptuveni nulle grādu dažviet ziemeļvalstīs un augstākajos kalnos citviet Eiropā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu