Aizvadīta siltākā nakts pēdējo trīs nedēļu laikā. Diena būs silta un saulaina

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Naktī uz pirmdienu gaisa temperatūra Latvijā nenoslīdēja zemāk par +12..+16 grādiem, līdz ar to aizvadīta siltākā nakts pēdējo trīs nedēļu laikā - kopš 29.maija, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Deviņos no rīta gaisa temperatūra +16..+21 grāds.

Valsts lielākajā daļā spīd saule, vairāk mākoņu ir austrumu novados. Bez nokrišņiem, bet naktī Vidzemes un Latgales ziemeļos īslaicīgi lija.

Pūš lēns līdz mērens rietumu vējš.

Rīgā saulains laiks, pūš rietumu vējš 3-7 metri sekundē. Gaisa temperatūra paaugstinās; saullēktā tā bija +16 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien bija no +17 grādiem Liepājā un Ventspilī līdz +22..+25 grādiem teritorijas lielākajā daļā.

Diena būs vējaina, vietām īslaicīgi līs

Pirmdien visā Latvijā pūtīs brāzmains rietumu, ziemeļrietumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniegs 10-15 metru sekundē.

Vietām valsts centrālajā daļā, pēcpusdienā daudzviet Austrumlatvijā gaidāms īslaicīgs lietus, dažviet - galvenokārt Latgalē - iespējams arī pērkona negaiss.

Lielākoties spīdēs saule, skaidrākās debesis būs Kurzemē. Maksimālā gaisa temperatūra būs +21..+26 grādi, pretvēja piekrastē +17..+20 grādu.

Rīgā un galvaspilsētas tuvumā var izaugt kāds neliels lietus mākonis, pārsvarā spīdēs saule. Vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē. Gaiss iesils līdz +23..+25 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona ziemeļaustrumu mala un ciklona dienvidrietumu mala. Atmosfēras spiediens 759-762 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Dienas vidū gaidāma augsta līdz ļoti augsta saules ultravioletā radiācija - ultravioletās radiācijas indekss valsts dienvidos sasniegs astoto līmeni.

Viskarstākais Eiropā ir Spānijā un Portugālē

18.jūnija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +42..+43 grādi Portugālē un Spānijā. Svētdiena kļuva par līdz šim karstāko dienu šajā gadā Anglijā - gaiss sakarsa līdz +32 grādiem. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu 0..-2 grādi kalnos Skandināvijā un Eiropas dienvidaustrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu