Otrdien plosīsies vējš, vietām arī negaiss; lielākais stihijas risks Latgalē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Otrdien visā Latvijā ciklona ietekmē būtiski pastiprināsies vējš. No rietumiem virzīsies aukstā atmosfēras fronte, kas daudzviet atnesīs pērkona negaisu, vietām valsts centrālajā un austrumu daļā - it sevišķi Latgalē - iespējams spēcīgs pērkona negaiss, brīdina sinoptiķi.

Eiropas Eksperimentālais vētru prognozēšanas centrs norāda, ka negaisa mākoņi vietām var sagādāt lielgraudu krusu un vētru, tostarp iespējams pat kāds virpuļviesulis. Lielākais stihijas risks būs pēcpusdienā Latgalē.

Mākoņu daudzums būs mainīgs, īslaicīgi līs valsts lielākajā daļā. Dienvidrietumu vējš pāries rietumu, ziemeļrietumu vējā un brāzmās pastiprināsies līdz 14-19 metriem sekundē, bet negaisa ietekmē atsevišķās vietās īslaicīgi iespējams vēl stiprāks vējš jeb vētra.

Valstī kopumā vējš vairāk plosīsies pēcpusdienā un pievakarē, laužot zarus un atsevišķus kokus. Postījumi no pērkona negaisa var būt lielāki, bet tie skars nelielas teritorijas.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +19..+24 grādi, nedaudz vēsāks laiks saglabāsies daļā piekrastes, savukārt sešos vakarā visā valstī gaisa temperatūra būs pazeminājusies līdz +14..+19 grādiem.

Rīgā gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams pērkona negaiss. Debesis palaikam skaidrosies. Vējš iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem un brāzmās pieņemsies spēkā līdz 17 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra priekšpusdienā +22 grādi; vakarā gaiss atdzisīs līdz +16 grādiem,

Laikapstākļus nosaka ciklons, kas no Baltijas jūras ziemeļdaļas pārvietojas uz Krieviju un pastiprinās. Atmosfēras spiediens Latvijā pazeminās; otrdienas rītā tas ir 754-759 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu