Otrdien Latvijā, iespējams, bijuši vairāki virpuļviesuļi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien Latvijā, iespējams, bijušas vairākas virpuļvētras jeb virpuļviesuļi, ko mēdz dēvēt par tornado, un viens no tiem plosījies Siguldas novada Siguldas pagastā.

Vējš nolauzis daudz koku un sabojājis dažas ēkas, liecina Latvijas sabiedrisko mediju portālā publicētās fotogrāfijas un videomateriāls. Tik lieli postījumi šaurā teritorijā raksturīgi virpuļviesuļiem.

Viesulis plosījies teritorijā uz dienvidaustrumiem no Siguldas - Siguldas pagasta Jūdažu ciema un Ummeru ezera apkaimē.

Dati no meteoroloģiskā radara un akciju sabiedrības «Sadales tīkls» elektroapgādes atslēgumu kartes liecina, ka virpuļvētra, iespējams, bijusi arī vietām Sēlijā un Līvānu novadā.

Kā ziņots, lielākie avārijas atslēgumi elektrolīnijās plkst.15 bija reģistrēti Viesītes un Līvānu novadā.

Starp Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu stacijām stiprākās vēja brāzmas līdz plkst.15 bija 17 metru sekundē Cēsu apkaimē, kā arī 18 metru sekundē Rīgā un Rēzeknē. Nokrišņu daudzums valsts centrālajā un austrumu daļā vietām pārsniedza 15-20 milimetru.

Otrdien Latvijā reģistrēts lielākais zibeņu skaits kopš pagājušā gada - aptuveni 2500. Intensīvākā zibeņošana novērota valsts dienvidaustrumu novados.

Vēlā otrdienas pēcpusdienā pērkona negaiss plosās galvenokārt tikai Latgales dienvidu un Sēlijas austrumu daļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu