Vētra nodarījusi lielus postījumus Siguldas novadā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vētra otrdien plosījusies vairākos Latvijas rajonos. Lieli postījumi novēroti Siguldas novadā, kur, iespējams, bijis virpuļviesulis. Meteoroloģiskā informācija liecina, ka pēcpusdienā negaisa mākoņi pametuši Latviju

(Papildināta visa ziņa.)

Agrā otrdienas pēcpusdienā spēcīgākais negaiss Latvijā plosījās Sēlijā - teritorijā starp Lietuvas robežu un Jēkabpili reģistrēts aptuveni tūkstotis zibens spērienu, kā arī ļoti intensīvas lietusgāzes, liecina meteoroloģiskā informācija. Viesītes novadā konstatēti avārijas atslēgumi elektrotīklā. Vietām, iespējams, bijusi vētra.

Savukārt Siguldas novadā teritorijā uz dienvidaustrumiem no Siguldas - Siguldas pagasta Jūdažu ciema un Ummeru ezera apkaimē - plosījies virpuļviesulis. Siguldas novadā nolūzuši koki, kā arī tikušas izpostītas mājas.

Postījumi Jūdažos
Postījumi Jūdažos Foto: Aculiecinieka foto

Kā informēja pašvaldībā, Siguldas novada domei ir zināms par negaisa nodarītajiem postījumiem. Pašlaik notiek postījumu seku izvērtēšana. Par to, kas tiks darīts tālāk, kā palīdzēs vētrā cietušo saimniecību īpašniekiem un kādi ir negaisa nodarītie postījumi, pašvaldība, visticamāk, spēs skaidrot rīt.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inta Šaboha informēja, ka saņēmti 16 izsaukumi saistībā ar lielo vēju, lielākoties Rīgā un Vidzemē. Daļa izsaukumu saņemts arī Latgalē. Visi izsaukumi bijuši par lauztiem kokiem.

Otrdienas pievakarē pēdējie negaisa mākoņi atstājuši Latgales dienvidus, un patlaban Latvijā vairs nav neviena pērkona negaisa, liecina jaunākā pieejamā meteoroloģiskā informācija.

Valsts austrumu novados vietām gan vēl iespējams īslaicīgs lietus. Saglabājas brāzmains rietumu, ziemeļrietumu vējš - tā ātrums brāzmās daudzviet sasniedz 13-17 metru sekundē. Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +15..+20 grādiem.

Saskaņā ar datiem no akciju sabiedrības «Sadales tīkls» elektroapgādes atslēgumu kartes plkst.17.30 bija reģistrēti 180 avārijas atslēgumi, visvairāk - Latgalē.

Otrdien Latvijā reģistrēts lielākais zibeņu skaits kopš pagājušā gada - aptuveni trīs tūkstoši. Intensīvākā zibeņošana bija valsts dienvidaustrumu novados.

Jau ziņots, ka arī trešdien Latvijā gaidāms brāzmains vējš un valsts austrumu daļā iespējamas pērkona lietusgāzes, tomēr negaisa un vētras risks būs krietni mazāks nekā otrdien, prognozē sinoptiķi.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu