Tuvojoties karstuma vilnim, streika dēļ saasinās atkritumu krīze Atēnās

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvojoties šonedēļ gaidāmajam karstuma vilnim, Grieķijas valdība pirmdien aicināja streikojošos atkritumu savācējus atgriezties pie darba pēc desmit dienu protesta akcijas, kuras dēļ Atēnās izveidojušas milzu atkritumu kaudzes.

Streikojošie atkritumu savākšanas uzņēmumu darbinieki Atēnu centrālajā daļā iesaistījās sadursmēs ar policiju pie ministrijas ēkas, kur vēlāk ieradīsies arodbiedrības delegācija, lai iesniegtu streikotāju prasības.

Prognozes liecina, ka līdz nedēļas beigām gaisa temperatūra Atēnās sasniegs 42 grādus pēc Celsija skalas, tādēļ sabiedrības veselības uzraugi brīdinājuši par streika turpināšanas radītajiem riskiem.

Valsts paspārnē esošais Slimību kontroles un novēršanas centrs brīdināja, ka atkritumu uzkrāšanās apvienojumā ar karstumu «rada sabiedrības veselības riskus».

Neskatoties uz streiku, pašvaldības paspārnē esoši darbinieki piekrita savākt daļu atkritumu tūristu iecienītākajos rajonos, pie slimnīcām un krustojumos, kur atkritumu kaudzes kavē satiksmi.

Pirmdien Grieķijas valdība plāno parlamentā iesniegt likumprojektu par darba līgumu atjaunošanu ar tūkstošiem pašvaldības atkritumu savācēju.

Streikojošās arodbiedrības pieprasa valdībai izpildīt savas saistības nodrošināt pastāvīgas darbavietas strādājošajiem ar ilgtermiņa līgumiem. Tas gan varētu neatbilst stingrajiem budžeta nosacījumiem, kurus paredz Grieķijas vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Eiropas Savienība vairākkārt ir kritizējusi Grieķiju par tās lielo atkarību no atklātām atkritumu izgāztuvēm un zemo atkritumu šķirošanas līmeni. Grieķija vairākas reizes ir sodīta par nespēju slēgt nelegālas izgāztuves.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu