VVD līdz trešdienas pusdienlaikam cer atrast Jūrmalā izdegušās teritorijas sakārtotāju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Valsts vides dienests (VVD) otrdienas rītā izsludinās iepirkumu Jūrmalā izdegušās teritorijas sakopšanai, gaidot pieteikumus līdz trešdienas pusdienlaikam, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova.

Apmēram viena diena būs nepieciešama pieteikumu izvērtēšanai, teica Koļegova.

VVD direktore skaidroja, ka teritorijā ir sadeguši 40% no atkritumiem, bet pārējos ir iespējams pārstrādāt. Tie ir salieti ar ūdeni, tāpēc tos būtu steidzami jāaizvāc, lai mazinātu ietekmi uz gruntsūdeņiem, viņa norādīja.

Latvijā ir vairākas vietas šo atkritumu pagaidu novietošanai un pakāpeniskai pārstrādei divu līdz trīs mēnešu laikā, teica Koļegova.

VVD vadītāja arī apliecināja, ka dienests ir paņēmis gruntsūdeņu, virszemes ūdeņu un grunts paraugus to kvalitātes izvērtēšanai. Rezultāti ir gaidāmi līdz nedēļas beigām. Viņa skaidroja, ka dienests strādā augsta līmeņa piesardzības apstākļos, kas nozīmē, ka tiek darīts viss iespējamais, lai novērstu iespējamo ietekmi uz vidi.

Kā ziņots, 18.jūnija pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās ugunsgrēks kādā teritorijā, kur bez VVD atļaujas tika glabāts liels daudzums plastmasas atkritumu. Tie dega 12 000 kvadrātmetru jeb 1,2 hektāru platībā. Ugunsgrēkam tika noteikta paaugstināta bīstamība.

Ugunsgrēka izcelšanās iemesli tiks skaidroti izmeklēšanā. Valsts policija par notikušo sākusi kriminālprocesu.

Degušajā teritorijā saimnieko SIA «Prima M». VVD iepriekš skaidroja, ka izgāztuvē bija uzkrātas aptuveni 23 tonnas atkritumu. Dienesta darbinieki norādīja, ka uzņēmums «Prima M» nebija saņēmis atbilstošas atļaujas darbību veikšanai ar atkritumiem un, līdz ar to, darbojās nelegāli. Tāpat dienestā jau iepriekš ir saņemtas sūdzības no vietējiem iedzīvotājiem par smakām, kukaiņiem un žurkām. VVD bija izdevusi rīkojumu izvest nelikumīgi glabātos atkritumus no teritorijas līdz 1.jūnijam, bet uzņēmējs šo lēmumu pārsūdzēja. Neraugoties uz šīm darbībām centrālā struktūrvienība atstāja lēmumu negrozītu un atkritumi bija jāizved līdz 24.jūnijam.

Plānots, ka valdība šodien varētu lemt par 700 000 eiro piešķiršanu ugunsgrēkā cietušās Jūrmalas atkritumu glabāšanas vietas sakārtošanai un saistītajiem darbiem. Vēlāk šo naudu paredzēts piedzīt no atbildīgajiem īpašniekiem. Uzņēmums «Prima M» ir atteicies attīrīt šo teritoriju, jo tam nav nepieciešamās naudas, aģentūrai LETA iepriekš apliecināja uzņēmumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu