15.jūlija aukstuma rekords pārspēts astoņās novērojumu stacijās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Naktī uz sestdienu astoņās meteoroloģisko novērojumu stacijās labots 15.jūlija minimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Zemākā gaisa temperatūra bija +4,3 grādi Ainažos, +4,4 grādi Zosēnos un +4,7 grādi Mērsragā. Rekords pārspēts arī Bauskā, Jelgavā, Skrīveros, Priekuļos un Rūjienā - šajās novērojumu stacijās gaiss atdzisa līdz +5,7..+7,2 grādiem.

Savukārt Liepājā, termometra stabiņam noslīdot līdz +7,4 grādiem, atkārtoti sasniegts līdzšinējais aukstuma rekords.

Siltākā nakts aizvadīta Rīgas centrā, kur minimālā gaisa temperatūra bija +11,9 grādi.

Arī naktī uz svētdienu vietām Latvijā - ar lielāku varbūtību Kurzemē - var krist 16.jūlija aukstuma rekords, prognozē sinoptiķi.

Septiņi aukstuma rekordi tika sasniegti pirms nedēļas - 7. un 8.jūlijā. Toreiz Stendē gaisa temperatūra pazeminājās līdz +3,2 grādiem.

Kā ziņots, jau ceturto mēnesi pēc kārtas gaisa temperatūra Latvijā ir zemāka par 1981.-2010.gada vidējo rādītāju. Jūlija pirmās dekādes vidējā gaisa temperatūra valstī kopumā bija 2,2 grādus zemāka par normu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu