Šonedēļ gaidāms gan lietus, gan saule, gan, iespējams, siltums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šī nedēļa, līdzīgi kā iepriekšējās, būs ar nepastāvīgiem laika apstākļiem - mākoņu daudzums būs mainīgs, sausākas dienas mīsies ar lietainākām, bet gaisa temperatūra dažās dienās pakāpsies nedaudz augstāk, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Otrdien un trešdien lielā daļā valsts veidosies gubu-lietus mākoņi, kas nesīs īslaicīgus nokrišņus. Gaisa temperatūra sasniegs +17..+22 grādus, savukārt naktīs gaiss vietām atdzisīs līdz +8 grādiem.

Naktī uz ceturtdienu virs Latvijas pastiprināsies augsta spiediena apgabals, diena būs daļēji mākoņaina, un, pūšot lēnam vējam, gaiss vietām var iesilt līdz +24 grādiem.

LVĢMC prognozē, ka nedēļas nogalē no dienvidrietumiem pietuvosies zema spiediena ieplaka, līdz ar to atkal gaidāms lietains laiks, turklāt pastāv varbūtība, ka piektdien vietām Latvijā nokrišņi būs stipri. Gaisa temperatūra nedēļas nogalē būšot +17..+22 grādi dienas laikā un +12..+17 grādu naktīs.

Savukārt ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodeļa «Global Forecast System» pašreizējā prognoze rāda, ka piektdiena valsts lielākajā daļā paies bez lietus un gaisa temperatūra sasniegs +25 grādus, turpmākajās dienās gaisa temperatūra pakāpsies vēl nedaudz augstāk, lai gan pa vidu gaidāmas arī vēsākas un lietainākas dienas.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu