Nelegālā izgāztuvē Ozolnieku novadā atklāj 170 tonnas bīstamo atkritumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Apsekojot Ozolnieku novada teritoriju, pašvaldības speciālisti konstatējuši nelegālu bīstamo atkritumu uzglabāšanas punktu, kurā glabājas apmēram 170 tonnas atkritumu, informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītāja Evita Kairiša.

Pašvaldībā skaidro, ka īpašumā «Stigmas» bīstamie atkritumi netiek uzglabāti atbilstoši normatīvo aktu prasībām. Noskaidrot, kādi tieši atkritumi izgāztuvē tiek uzglabāti, aģentūrai LETA no pašvaldības pašlaik neizdevās.

Kairiša skaidroja, ka kopš 2015.gada 16.janvāra ēku īpašums pieder SIA «Metarex». Pašvaldībai pieejamā informācija liecina, ka 2016.gada 25.jūlijā uzņēmums ir saņēmis Jelgavas reģionālās vides pārvaldes rīkojumu par teritorijas sakārtošanu, tomēr rīkojums nav izpildīts. Ozolnieku novada pašvaldība ir nosūtījusi brīdinājumu uz uzņēmuma juridisko adresi, pieprasot nekavējoties novērst iznomātā zemes gabala piesārņošanu, tomēr personīgi sazināties ar SIA «Metarex» pārstāvjiem pašvaldībai nav izdevies. Fakts, ka uzņēmuma saimnieciskā darbība ir apturēta, nerada pārliecību par to, ka uzņēmējs tuvākajā laikā plāno pildīt savas saistības, norādīja Kairiša.

«Izvērtējot līdzšinējo procesa virzību un uzņēmuma SIA «Metarex» bezatbildību jautājumā, kas var radīt nopietnu apdraudējumu videi un cilvēkiem, esmu aicinājis Jelgavas reģionālo vides pārvaldi nekavējoties veikt darbības, lai paātrinātu teritorijas attīrīšanu no bīstamajiem atkritumiem,» skaidroja Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš (LRA).

Par izgāztuvi informēta arī Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Inga Koļegova, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards un Ministru prezidents Māris Kučinskis.

«Firmas.lv» informācija liecina, ka šogad 24.maijā tiesa lēma ierosināt SIA «Metarex» tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Izņēmumam līdz 24.jūlijam jāsagatavo un jāsaskaņo ar kreditoriem tiesiskās aizsardzības procesa pasākuma plāns. «Metarex» darbojas metāla konstrukciju un to sastāvdaļu, kā arī gofrētā papīra un kartona ražošanas jomā.

Ražotāja apgrozījums 2015.gadā bija 153 308 eiro, bet peļņa - 72 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu