Ko sinoptiķi sola nākamnedēļ: jau svētdien laiks mainīsies

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Piektdien Latvijā mākoņi daļēji aizklās debesis, nav gaidāmi būtiski nokrišņi, taču jau svētdien laikapstākļi mainīsies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas (LVĢMC) sinoptiķu jaunākās prognozes.

Piektdien un arī nedēļas nogalē laika apstākļus noteiks augsta spiediena apgabals, līdz ar to vējš būs lēns, mākoņu nebūs daudz un gaidāms lielākoties sauss laiks, tomēr gan piektdien, gan sestdien atsevišķi gubu-lietus mākoņi dažviet atnesīs nelielu īslaicīgu lietu.

Kaut arī šajās dienās lielu karstumu nesagaidīsim, tomēr dienas būs patīkami siltas - maksimālā gaisa temperatūra šodien gaidāma +19…+23 grādu robežās, bet nedēļas nogalē vietām gaiss iesils arī līdz +24…+25 grādu atzīmei.

Lai gan minimālās gaisa temperatūras vairs nebūs tik zemas kā iepriekšējās naktīs, tomēr arī nedēļas nogalē termometra stabiņš daudzviet noslīdēs līdz +7…+12 grādiem, bet vietām, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra var būt arī nedaudz zemāka.

Nakts stundās daudzviet veidosies arī dūmaka, vietām arī migla.

Svētdienas gaitā laika apstākļi pakāpeniski mainīsies - dienas pirmā puse paies bez nokrišņiem, bet dienas otrajā pusē virs Latvijas pastiprināsies ciklona ietekme - mākoņu daudzums palielināsies un vēlā vakarā Kurzemē gaidāms lietus.

Pirmdien šī nokrišņu zona virzīsies tālāk uz ziemeļaustrumiem un daudzviet gaidāms lietus, iespējams arī negaiss, bet diena būs relatīvi silta - gaiss iesils līdz +18…+22 grādiem.

Otrdien, līdz ar brāzmainiem vējiem, Latvijā ieplūdīs vēl siltāks gaiss un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +22…+26 grādu atzīmei, vien piekrastē būs nedaudz vēsāks.

Nedēļas turpinājumā valsti šķērsos atsevišķas nokrišņu zonas, debesis biežāk aizklās mākoņi un palielināsies negaisu veidošanās iespējamība, savukārt maksimālā gaisa temperatūra pieturēsies +18…+23 intervālā. Līdz ar lielāku mākoņu daudzumu un siltāka gaisa ieplūšanu arī naktis kļūs siltākas un jaunnedēļ minimālā gaisa temperatūra tikai dažviet varētu noslīdēt zem +10 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu