Pirmdienas laika prognoze uzlabojas - lietus šodien nav gaidāms!

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien daudzviet Latvijā sildīs saule, bet vietām dienvidu novados - īpaši valsts dienvidaustrumos - kur tik solīts lietus, tas tomēr nebūs, tyā liecina jaunākās prgnozes.

Gaiss sasils līdz +22..+25 grādiem, savukārt zem lietus mākoņiem vietām dienvidos, kā arī Rīgas jūras līča rietumu piekrastē - līdz +19..+21 grādam.

Valdošais būs lēns austrumu vējš, piekrastē pūtīs arī mērens ziemeļu vējš.

Rīgā mākoņi daļēji klās debesis, nelīs un gaiss iesils līdz +24 grādiem. Sagaidāms, ka nelielu austrumu vēju dienas otrajā pusē nomainīs mērens ziemeļu vējš.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 758-761 dzīvsudraba staba milimetrs jūras līmenī.

Latvijā daļēji apmācies laiks, gaisa temperatūra saullēktā no +7 līdz +17 grādiem

Pirmdienas rītā Latvijā mākoņi daļēji sedz debesis, nokrišņu nav, gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā plkst.5 bija no +6,9 grādiem Zosēnos līdz +16,9 grādiem Kolkā, liecina meteoroloģiskā informācija.

Minimālā gaisa temperatūra naktī un agrā rītā bija no +7..+8 grādiem daudzviet Vidzemē un Latgalē līdz +14..+15 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē, Jūrmalā un Rīgā.

Biezāka mākoņu sega ir valsts dienvidos, un Lietuvā daudzviet līst. Pūš lēns vējš, galvenokārt austrumu, ziemeļaustrumu vējš.

Rīgā caur mākoņiem spīd saule, pūš lēns austrumu vējš. Gaisa temperatūra naktī nenoslīdēja zemāk par +12..+15 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija +22..+24 grādi, daļā piekrastes ap +20 grādiem.

23.jūlija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija aptuveni +40 grādu vietām Spānijā, Itālijā un Balkānu reģionā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu 0..+2 grādi Skandināvijas un Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu