VVD lūgs sākt kriminālprocesu par nelikumībām atkritumu apsaimniekošanā Ozolnieku novadā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts vides dienesta (VVD) Jelgavas reģionālā vides pārvalde (RVP) vērsīsies Valsts policijā (VP) ar lūgumu sākt kriminālprocesu par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpumiem nekustamajā īpašumā Ozolnieku novadā, kur iepriekš tika atklātas teju 180 tonnas bīstamo atkritumu, portāls TVNET uzzināja VVD.

VVD Jelgavas RVP trešdien, 26. jūlijā, nosūtīja vēstuli Ozolnieku novada pašvaldībai, kurā izklāstīja VVD plānotās darbības nelikumību novēršanā nekustamajā īpašumā «Stigmas» Ozolnieku novadā. VVD informē, ka Jelgavas RVP vērsīsies VP ar lūgumu sākt kriminālprocesu par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpumiem nekustamajā īpašumā «Stigmas».

«Atšķirībā no situācijas Jūrmalā, kur pēc ugunsgrēka nelegālās atkritumu izgāztuves teritorijā Ventspils šosejā 47 vajadzēja rīkoties nekavējoties, lai novērstu apdraudējumu videi un iedzīvotājiem, nekustamajā īpašumā «Stigmas» Ozolnieku novadā neatbilstoši ilgstoši glabātie bīstamie atkritumi tiešus, tūlītējus draudus videi nerada: tie atrodas iekštelpās, kurās ir nodrošināts hermētisks grīdas segums,» norāda VVD.

Savukārt pēc tikšanās ar Ozolnieku pašvaldības vadību šā gada 3. jūlijā ir nodrošināta teritorijas norobežošana, novēršot brīvu piekļuvi telpām, kur tiek uzglabāti bīstamie atkritumi. VVD arī turpmāk ir gatavs dialogam ar Ozolnieku novada domi, lai atrastu atbilstošāko risinājumu situācijai.

Tā kā SIA «Metarex» ir ierosināts tiesiskās aizsardzības process, ar zvērinātas tiesu izpildītājas Indras Andrejevas lēmumu ir apturēts VVD Jelgavas RVP izdotais rīkojums par piespiedu naudas piemērošanu. VVD joprojām nav izdevies noskaidrot SIA «Metarex» viedokli par situāciju un piedāvājumu tās risinājumam, jo komersants izvairās no saziņas. Taču VVD atkārtoti aicina SIA «Metarex» valdes locekli sniegt savu skaidrojumu.

Portāls TVNET ja vēstīja, ka Ozolnieku novada nelegālajā bīstamo atkritumu izgāztuvē tiek uzglabātas aptuveni 178 tonnas dažādu eļļu, to filtri un krāsvielas.

VVD rīcībā esošā informācija liecina, ka īpašumā «Stigmas» pašlaik atrodas eļļas filtri, piesārņota augsne un akmeņi, dažādi šķīdinātāji, bīstamo vielu saturošas krāsas, tintes, saistvielas un sveķi, agroķīmiskie atkritumi, motoreļļas, pārnesumu eļļas, smēreļļas un citas vielas. Kopumā īpašumā pašlaik atrodas aptuveni 178 tonnas šo vielu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu