Vakarā un naktī vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdienas vakarā, kā arī ceturtdienas naktī un priekšpusdienā, sākot no dienvidaustrumiem, daudzviet Latvijā līs, vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes un migla, prognozē sinoptiķi.

Nokrišņu daudzums dažviet var pārsniegt 20 litru kvadrātmetrā. Lielākais stipru lietusgāžu risks būs trešdienas vakarā valsts dienvidaustrumos, vēlāk Zemgalē un Kurzemē.

Ceturtdien dienas gaitā mākoņu daudzums no dienvidiem samazināsies; valsts ziemeļos līdz pievakarei saglabāsies mākoņainas debesis.

Lēnu līdz mērenu ziemeļaustrumu vēju nomainīs dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Gaisa temperatūra naktī un no rīta noslīdēs līdz +14..+18 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdienas pēcpusdienā gaidāma no +18..+21 grāda valsts ziemeļos un pretvēja piekrastē līdz +22..+25 grādiem pārējā Latvijā.

Rīgā naktī un no rīta gaidāms lietus. Pastāv stipra lietus un pērkona negaisa risks. Gaisa temperatūra noslīdēs līdz +17 grādiem. Ceturtdienas pēcpusdienā, uzspīdot saulei un pūšot mērenam dienvidu vējam, gaiss iesils līdz +24 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu