Jūrmalas ugunsgrēka lietā veiktas kratīšanas un pret vairākām personām sākts kriminālprocess

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Jūrmalā degušās nelegālās atkritumu izgāztuves lietā Valsts policija (VP) veikusi kratīšanas un pret vairākām personām sākusi kriminālprocesu, portāls TVNET uzzināja VP.

Jūrmalā, Slokas apkaimē, Ventspils šosejā 47, 18. jūnijā izcēlās ugunsgrēks teritorijā, kur bez atļaujas tika glabāts liels daudzums plastmasas atkritumu. Tie dega 12 000 kvadrātmetru jeb 1,2 hektāru platībā. VVD iepriekš skaidroja, ka izgāztuvē bija uzkrāti aptuveni 23 000 tonnu atkritumu.

Pēc notikušā lietas izmeklēšanu sāka VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde. Vaicāta par virzību Jūrmalas nelegālās atkritumu izgāztuves ugunsgrēka lietā, VP pārstāve Ilze Jurēvica portālam TVNET pastāstīja, ka patlaban notiek aktīva izmeklēšana. «Tai skaitā veiktas arī vairākas kratīšanas. Šobrīd vairākām personām ir piemērots statuss «persona, pret kuru sākts kriminālprocess»,» teica Jurēvica.

Plašais ugunsgrēks tika likvidēts tikai 21.jūnijā. Tā vietā tika atrasti arī bīstamie atkritumi - baterijas, elektrības vadi un aerosola pudeles. Tad VVD uzreiz veica paraugu ņemšanu, lai noteiktu, kādu ietekmi vielas varētu atstāt uz gruntsūdeņiem. Tika konstatēts, ka Jūrmalā centrālā ūdensapgādes sistēma nav piesārņota. Tomēr atbildīgās iestādes ieteica nelietot ūdeni noteiktā teritorijā līdzās ugunsgrēka vietai. Ierobežojums attiecās uz pāris mājsaimniecībām.

VVD konstatēja, ka izgāztuve, kurā ugunsgrēks izcēlies, pieder uzņēmumam «Prima M», bet tam nav bijušas attiecīgās atļaujas, lai glabātu atkritumus noteiktajā teritorijā.

Valsts policijas Jūrmalas iecirknī tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret īpašumu, lai skaidrotu, vai ir noticis noziedzīgs nodarījums, proti, ļaunprātīga dedzināšana. Pēc tam kriminālprocess tika nodots Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei, jo lieta ir apjomīga un, iespējams, nodarīts smags kaitējums videi, kas izmeklēšanā jāpārbauda.

Ugunsgrēka sekas par 700 000 eiro likvidē uzņēmums «Clean R», kas uzvarēja VVD rīkotā konkursā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu